Οργανώνουμε μαζί ένα εξάμηνο ταξίδι προς τον εαυτό με συνταξιδιώτες τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας. Σκοπός σ’ αυτό το ταξίδι είναι μέσα από συζητήσεις, ζωγραφική αλλά και ειδικά διαμορφωμένες βιωματικές ασκήσεις, να κατανοήσουμε τα συναισθήματα και τη συμπεριφορά τόσο την δική μας όσο και των ανθρώπων γύρω μας.

Η ομάδα δημιουργεί την απαραίτητη δυναμική ώστε οι συμμετέχοντες να παρατηρήσουν τον εαυτό τους και τις εσωτερικές τους συγκρούσεις πολυδιάστατα, σε σχέση και συνεργασία με τα μέλη της ομάδας. Με αυτό το τρόπο τα μέλη θα έχουν την ευκαιρία να δώσουν χώρο και φωνή σ’ αυτά που τους δυσκολεύουν αλλά και σε αυτά που επιθυμούν.

Στόχος είναι, τελειώνοντας το ταξίδι το κάθε μέλος να έχει βρει τον προορισμό του και με τη βοήθεια αλλά και την καθοδήγηση της ομάδας να φτάσει εκεί που επιθυμεί.

Οι συναντήσεις αυτές είναι χωρισμένες σε τρεις θεματικούς κύκλους:

1ος Κύκλος: Γνωρίζοντας εμένα μέσα από την ομάδα.
Αντιφατικές ή κρυμμένες πλευρές του χαρακτήρα ενθαρρύνονται να έρθουν στην επιφάνεια έτσι ώστε το κάθε μέλος να καταλάβει και να «δει με μια άλλη ματιά» τους ρόλους που παίρνει στην ζωή του καθημερινά. Σαν πρώτο βήμα είναι σημαντικό να διερευνήσουμε τους ποικίλους ρόλους που αναλαμβάνουμε και να ορίσουμε τα όρια που βάζουμε στους άλλους καθώς επίσης και στον ίδιο μας τον εαυτό.

2ος κύκλος: Ομάδα – Ο καθρέφτης των σχέσεών μας.
Η ομάδα λειτουργώντας ως καθρέφτης του ψυχικού μας κόσμου δίνει την ευκαιρία στο κάθε μέλος της να εκδηλώσει συμπεριφορές που πιθανώς εκδηλώνει και στις σχέσεις του με φίλους, οικογένεια και συντρόφους. Αφού έχουμε αποσαφηνίσει τους ρόλους που παίρνουμε στην ζωή μας και τα όρια που θέτουμε στις σχέσεις μας, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε πως διαμορφώθηκαν αυτοί οι ρόλοι μέσα από την οικογένεια και σε τι βαθμό τους εφαρμόζουμε και στις υπόλοιπες σχέσεις μας.

3ος Κύκλος: Διερευνώντας καινούριες πτυχές του εαυτού μου.
Μέσα από το ασφαλές περιβάλλον της ομάδας τα μέλη ενθαρρύνονται να διερευνήσουν τους λόγους που συμπεριφέρονται και σκέφτονται με συγκεκριμένο τρόπο και να πειραματιστούν σε νέα μοτίβα συμπεριφοράς. Μαθαίνουμε και βιώνουμε ότι, παγιωμένες συμπεριφορές και διαπροσωπικές δυσκολίες έχουν περιθώρια αλλαγής και με συνταξιδιώτες τα υπόλοιπα μέλη αγκαλιάζουμε και δίνουμε χώρο σε καινούριες πλευρές του εαυτού μας να αναδυθούν. Πλευρές που έχουμε επιλέξει και μας κάνουν πιο λειτουργικούς και χαρούμενους.

Οι ομαδικές συναντήσεις θα ξεκινήσουν τη τρίτη εβδομάδα του Μαρτίου και θα διαρκέσουν 6 μήνες περίπου.
Τα μέλη της κάθε ομάδας δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα, ενώ οι συναντήσεις θα είναι δίωρες μία φορά την εβδομάδα.

Οι συναντήσεις θα διεξάγονται στο κέντρο ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής Ίασμος, Πίνδου 2 στην Άνω Πεύκη (πλησίον ηλεκτρικού σταθμού ΚΑΤ).

Οσοι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή έως 13 Μαρτίου και να επιλέξουν μία από τις παρακάτω ημέρες και ώρες συνάντησης:
 • Δευτέρα, 12:00-14:00 ή 18:30-20:30
Οι συμμετέχοντες δεν είναι απαραίτητο να έχουν κάνει στο παρελθόν ψυχοθεραπεία, ενώ πριν την εισαγωγή τους στην ομάδα θα προετοιμαστούν σε μία ατομική συνάντηση με τις συντονίστριες:
 • Ιωάννα Κορδαλή
  Ψυχολόγος. BSc Psychology - MSc Mental Health.
  Ειδίκευση στην Συστημική - Οικογενειακή Θεραπεία

 • Τσιώρη Σοφία
  Ψυχολόγος Παντείου Πανεπιστημίου - MSc in Counselling
  (University of Edinburg)
Το κόστος συμμετοχής είναι 100 ευρώ ανά μήνα.

Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στα τηλέφωνα:
693 3349021 - 694 2010767 - 210 6126439

ή με email στο: contact@iasmos.eu
Πίνδου 2, Άνω Πεύκη (πλησίον ηλ. σταθμού ΚΑΤ), Τηλ: 693 2393761 - 694 2010767 - 210 6126439
contact@iasmos.eu